BOMBARD EXPLORER 550

De Bombard Explorer 550 RIB is een mooie tussenmaat in de Explorer RIB serie. De kleinere formaten zijn de 420 en de 500 RIB. De grotere Explorers zijn de 600 en 700 RIB. Er zijn vele redenen om voor een Bombard te kiezen. Zo zijn er veel opties om de boot uit te breiden en te customizen (consoles, banken, kleur- en materiaalkeuze van de drijver). U kunt wat betreft materiaal van de drijvers kiezen voor PVC (Strongan Duotex Decitex) of Hypalon Neopreen materiaal.  Hypalon is nog wat duurzamer dan pvc, maar ook zwaader en duurder. Wel biedt het een betere bescherming tegen langdurige blootstelling aan UV. Goed PVC is voor de meeste gebruikers in West-Europa voldoende. Gezien de grootte van de boot is het gewicht van 280 kg niet hoog. Door de gestroomlijnde romp haalt de boot een topsnelheid van +/- 68 km/u.

 

Ontdek de Explorer 550! Leverbaar met een lichtgrijze of zwarte drijver in PVC of Neopreen Hypalon.LENGTE

5.50 m

BREEDTE

2.18 m

GEWICHT

280 kg

PERSONEN

14 (C)


Bombard Explorer 550 RIB - Rubberboot Holland Aalsmeer
BOMBARD EXPLORER 550 RIB

SPECIFICATIES

Lengte: 5,50 m / Breedte: 2,18 m / Tube diameter: 50 cm / Aantal personen: 14 (C) / Gewicht: 280 kg (enkel boot)

Max. vermogen: 90 PK / Staartlengte: langstaart

DrijverStrongan Duotex Decitex PVC of Neoprene-Hypalon 1670 decitex. Keuze uit 2 kleurstellingen

 


STANDAARDUITRUSTING

Scherpe V-bodem met anti-slipdek

1 x RVS boegring

2 x zelflozer (groot volume)

Boegkist (geïntegreerd in romp)

Brede stootrand

Versterkte achterkegels

2 x kikker achter (zwart)

2 x RVS sleepogen (D-ring)

Veiligheidsgrijplijn

Zwemtrap

Telescopische peddels, voetpomp en reparatieset


NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN BINNEN HET ACCESSOIRE-PROGRAMMA VOOR DE EXPLORER-SERIES

Aanvullende informatie

 

Voor de drijvers van de Explorer 550 RIB kunt u kiezen tussen een Strongan Duotex PVC doek met thermisch gelaste naden of een een Hypalon Neopreen materiaal. Beide materialen zijn zowel in het zwart als in het lichtgrijs verkrijgbaar. 

De ventielen zijn uitgerust met de hoogwaardige Bombard "Easy Push" valves. De extra verstevigde stootrand houdt uw boot netjes bij het afmeren. De cones (achterpunten) zijn extra verstevigd. Verder zijn er diverse bevestigingspunten om de boot te slepen of te hijsen.

Verder is een belangrijke keuze de inrichting van de boot. De Bombard Explorer 550 RIB zal u met een stuur en gashendel bedienen. Hier heeft u een stuurconsole en zitplaats(en) voor nodig. Binnen het Bombard-accessoireprogramma zijn hiervoor diverse opties mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor een advies of een offerte op maat.