E10 BRANDSTOF

- belangrijk nieuws! -

 

WIJ ADVISEREN U OM EURO 98 TE GEBRUIKEN

 

Per 1 oktober 2019 zijn bij alle Nederlandse tankstations de brandstof labels aangepast conform de Europese regelgeving.

Zo is de bekende Euro95 vervangen door E10 welke maximaal 10% ethanol (voorheen 5%) bevat.

Deze nieuwe E10 brandstof is geschikt voor buitenboordmotoren gebouwd na 2003.

De E10 benzine bevat 10% ethanol toevoeging en heeft een aantal negatieve bijwerkingen waardoor extra aandacht nodig is.

 

Veroudering van de benzine; de ethanol toevoeging zorgt ervoor dat de kwaliteit snel achteruit gaat, na een paar maanden is de benzine niet meer bruikbaar.

Vervuiling van het brandstofsysteem; ethanol is een oplosmiddel welke bepaalde materiaal samenstellingen (rubber en kunststoffen) van het brandstofsysteem kan aantasten, waardoor vervuiling van het brandstofsysteem ontstaat. Deze vervuiling kan verstopping van brandstofpomp, carburateur of injector veroorzaken.

Poreus maken van benzineslang; door de sterke oploswerking van ethanol kunnen benzineslangen poreus en zelfs lek raken.

Aantrekken van water; ethanol zal vocht/water aantrekken waardoor de kwaliteit van de benzine minder wordt en kan leiden tot roestvorming.

 

Indien u in het bezit bent van een buitenboordmotor gebouwd voor 2003 bent u aangewezen op het zeer beperkte aanbod van ethanol vrije benzine (SuperPlus) inde vorm van bijvoorbeeld Shell V-Power, BP-Ultimate, Esso Synergy Supreme+ en Total Excellium.

 

Om de negatieve bijwerkingen van ethanol te compenseren adviseren wij u het gebruik van additieven.

Door het gebruik van het Yamalube “Fuel System Cleaner” additief in de zomer zal het brandstofsysteem van de buitenboordmotor in topconditie blijven.

Door het gebruik van het Yamalube “Fuel Stabilizer & Conditioner” additief in de winter zal niet alleen het brandstofsysteem van de buitenboordmotor in topconditie blijven, het zorgt er ook voor dat de benzine zijn kwaliteit behoudt.

 

Yamalube Fuel System Cleaner -> voor gebruik in de zomer!

• Zorgt voor een optimale reiniging van het gehele brandstofsysteem, zoals het injectiesysteem, brandstoftank, brandstofleidingen, brandstofkraan en de carburateurs.

• Reinigt en verwijdert afzettingen in de injectoren en sproeiers.

• Lost hars, vernis en teer op in het brandstofsysteem.

• Verlaagd de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

• Verbetert de motorprestaties door een betere verbranding

• Beschikbaar in “one shots” van 125ml, tot een tankgrootte van 25 liter.

 

Yamalube Fuel Stabiliser & Conditioner -> voor gebruik tijdens de winterstop!

• Zorgt voor een uitstekende conservering van het brandstofsysteem gedurende winterstalling

• Voorkomt verkleuren en oxidatie van de brandstof

• Verwijdert vocht uit de brandstoftank en carburateurs waardoor opslagbestendigheid wordt verbeterd.

• Voorkomt roest en houd het gehele brandstofsysteem schoon, resulterend in het gemakkelijk starten na de winterstalling

• Beschikbaar in “one shots” van 125ml, tot een tankgrootte van 25 liter.

 

Belangrijk

De additieven die wij eventueel zullen toevoegen aan uw brandstof worden apart berekend aan u en zijn niet meegenomen in de vaste tarieven voor de servicebeurt.

 

Graag willen wij u erop attenderen wanneer u besluit om géén servicebeurt uit te laten voeren aan uw buitenboordmotor door een erkende dealer en geen additieven toe te voegen aan uw brandstof (indien u E10 getankt heeft), dit voor problemen kan zorgen wanneer u weer van de boot gebruik gaat maken in het nieuwe seizoen. De kosten voor vervanging van onderdelen en/of reparaties kunnen behoorlijk oplopen en vallen niet onder de garantie van de fabrikant.