BOMBARD COMMANDO C5

De Bombard Commando C5 rubberboot is momenteel de langste rubberboot (RIB's uitgezonderd) van Bombard (Zodiac). Daarmee is het ook de grootste rubberboot op de consumentenmarkt in Nederland. De boot is 4.70 meter en 1.90 meter breed. Het is een uniek model dat wordt geleverd met een aluminium vloer. De boot wordt standaard geleverd in het zwart.

Een rubberboot met de voordelen van een RIB!

Bombard Commando C5 is onverwoestbaar maar toch nog volledig opvouwbaar! Voorzien van een houten kiel gecombineerd met aluminium vlonderdelen zorgt voor ongeëvenaarde vaareigenschappen. Ontdek de Commando C5! LENGTE

4.70 m

BREEDTE

1.90 m

GEWICHT

128 kg

PERSONEN

9 (C)


Bombard Commando C5 - Rubberboot Holland Aalsmeer
Bombard Commando C5

SPECIFICATIES

Lengte: 4,70 m / Breedte: 1,90 m / Tube diameter: 50 cm / Aantal personen: 9 (C) / Gewicht: 128 kg

Max. vermogen: 60 PK / Staartlengte: langstaart / Drijver: Strongan Duotex 2 x 1100 decitex

Pakmaat 1ste tas: 1,30 X 0,54 X 0,32 m / Pakmaat 2de tas1,28 X 0,55 X 0,22 m

 


STANDAARDUITRUSTING

Aluminium vlonders met accessoirerails

Verwijderbare houten kiel, bestaande uit 3 delen (exclusief BombardTM)

Aluminium motorplaat

2 x zelflozer

Brede stootrand

Versterkte achterkegels

1 x boeggreep

2 x RVS sleepogen

2 x hijspunten (D-ring)

4 x draaggreep (extern)

Veiligheidsgrijplijn

Half verzonken ventielen

2 x Paktas

Bevestigingspunten voor spiegelwielen

Mast en vlaggetje

Telescopische peddels, voetpomp, reparatieset en drukmeter


Aanvullende informatie

 

Een robuuste rubberboot  die door watersporters en professionals wordt gewaardeerd om zijn kracht en uitstekende vaareigenschappen. De speciale Bombard-kiel zorgt voor een RIB-achtige vaarervaring. Tegelijkertijd kunt u deze boot redelijk gemakkelijk demonteren, wat met een RIB niet kan. Uniek is de harde meerdelige kielbalk die voor een scherpe kiel zorgt. Hierdoor gaat de boot makkelijker in  plané en gaat het bochtenwerk nog soepeler.

Deze Bombard bewijst zichzelf keer op keer als de meest robuuste rubberboot, door het StronganTM DuotexTM decitex doek (2x1100), de extra dikke en hoge spiegel en het gebruik van aluminium en kunststof onderdelen. Er kunnen maximaal 9 personen in de boot, het laadgewicht ligt op 1150 kg.

 

Het aangeraden motorvermogen is 40pk maar door de extra stevige spiegel is het mogelijk een 60pk buitenboordmotor aan de boot te hangen. De Bombard Commando C5 rubberboot wordt hiermee een serieus alternatief voor een ribboot. Hoewel een rubberboot nooit de vaareigenschappen van een echte ribboot kan evenaren, komt de C5 sterk in de buurt. Het grote voordeel van dit model is dat de Bombard Commando C5 wel klein kan worden opgevouwen en een RIB boot altijd op een trailer moet worden vervoerd. 

 

Daarnaast is een Commando C5 rubberboot in vergelijking met een RIB boot van vergelijkbare afmetingen een stuk betaalbaarder. De C5 heeft vanzelfsprekend een hoger gewicht dan de andere rubberboten. Met 128 kg is dit gezien de grootte van de boot goed te doen. De boot is leeggelopen en verpakt in de meegeleverde draagtassen goed te vervoeren in een middelgrote auto. Een boottrailer of aanhanger kan ook een praktische oplossing zijn. Het opblazen en in elkaar zetten van de Bombard Commando C5 rubberboot kost een halfuurtje. Dit kan met één persoon gebeuren, maar met twee personen gaat het opzetten van de rubberboot gemakkelijker.

 

Een groot voordeel van de Bombard Commando C5 is de zeer ruime binnenmaat (320x90cm). De maximaal 9 passagiers zitten comfortabel op de drijvers.