ONZE TIPS

- zorgeloos genieten op het water-

 

Om te zorgen dat uw rubberboot, RIB en buitenboordmotor in goede conditie blijven en ten alle tijde betrouwbaar zijn, hebben wij een aantal TIPS:  


UW BOOT

Het schoonmaken van de boot:

Om het materiaal van de drijver van uw rubberboot in goede conditie te houden dient deze met enige regelmaat schoongemaakt te worden en te worden voorzien van een beschermingsmiddel om het materiaal van de rubberboot te beschermen tegen weersinvloeden, vuiligheid en vroegtijdige veroudering.

Na ruim 35 jaar ervaring met het schoonmaken van rubberboten hebben wij het allerbeste product hiervoor gevonden met verbluffende resultaten. Deze rubberbootreiniger is geschikt voor PVC en Neopreen Hypalon drijvers en verkrijgbaar bij ons in de showroom. 

 

De producten van Blue Marine kunt u ook bestellen door een mail te sturen naar ons: sales@rubberboot-holland.nl of via onze onlineshop: www.rubberboothollandshop.nl

Het wegbergen van de boot:

Indien u uw opvouwbare rubberboot voor langere tijd moet opbergen, berg deze dan schoon en droog op. Droog opslaan voorkomt eventuele schimmels en verlengt de levensduur van de rubberboot aanzienlijk.

 

Wanneer u een opvouwbare rubberboot op een trailer in een stalling gaat plaatsen, dan dient u ervoor te zorgen dat de buitenboordmotor (indien deze nog achter de boot geplaatst is) goed ondersteunt wordt. Door wisselende temperaturen kan de luchtdruk in uw drijvers verminderen en daardoor kunnen er op langere termijn problemen ontstaan aan uw spiegelplaat als de buitenboordmotor niet voldoende wordt ondersteund 

UW BUITENBOORDMOTOR

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor. Dit onderhoud dient door een officiële dealer uitgevoerd te worden. 

 

Een aantal zaken kunt u zelf eenvoudig controleren en bijhouden;

  • Controleer bij 4-takt motoren het motoroliepeil regelmatig, de motorolie zorgt voor de smering, koeling en afvoer van vuil en slijpdeeltjes in uw buitenboordmotor.
  • Verzeker uzelf ervan dat nadat de buitenboordmotor gestart is er een sterke koelwaterstraal zichtbaar is. Indien dit NIET het geval is, DIRECT de buitenboordmotor uitzetten. Prik met een dun staafje (bv. een paperclip) de koelwateruitlaat voorzichtig door en controleer of de waterinlaat (het zeefje onderop het staartstuk) verstopt is. Indien beide schoon zijn neem dan contact op met één van onze monteurs voor nader advies.
  • Zorg ervoor dat er geen vuil, water of dergelijke in de benzinetank kan komen.
  • Gebruikt de juiste mengolie bij 2-takt motoren.
  • Voor alle motoren geldt: gebruikt ten alle tijden de olie zoals geadviseerd door de leverancier. 
  • Verzeker uzelf ervan dat er geen plastic, touw of andere zaken om de schroef (propeller) gedraaid zitten.
  • Zet uw buitenboordmotor na het varen altijd in de hoogste stand (het staartstuk is dan volledig boven water). Dit voorkomt dat er zich algen en ander vuil in het staartstuk van de buitenboordmotor kan vastzetten.

Deze tips kunnen de bedrijfszekerheid en de levensduur van uw buitenboordmotor verlengen.